Opplev idylliske Lovatnet

Lovatnet er en nydelig innsjø i Stryn kommune i Vestland fylke. Det spektakulære landskapet rundt innsjøen passer perfekt til en elektrisk bilferie med utsikt over fjell og vann. Ved Lovatnet kan du ta et bad i det turkisblå vannet og nyte solfylte dager i sommer. Det er flere fine steder å oppdage i nærheten, den nye turistattraksjonen i bygda Loen i Nordfjord er pendelbanen Loen skylift som tar deg til fjelltopp på fem minutter. På toppen vil du ha 210 graders panoramautsikt over fjellandskapet, og muligheter for en matbit på Hoven restaurant.
Lovatnet hønning

Du kan også ta turen innom Breheim Naturprodukt som er en liten familie drevet matbutikk i Stryn som tilbyr fantastiske produkter fra gården. Kjøttprodukter av villrein, hjort og elg som de i hovedsak har jaktet selv. I tillegg er de spesielt kjente for sin honning som er fra deres egen bigård. Ta turen innom og smak på Lindhonning fra Flostranda naturreservat.

Det finnes også en opplevelse som gir store muligheter for litt kiling i magen, nemlig Via Ferrata en klatresti der man krysser 120 meter lange Gjølmunnbrua som er den lengste Ferrata-broen i Europa. Den er spent opp 750 meter over havet hvor man får en episk utsikt over Loen.

Rundt hjørnet fra Lovatnet kan man også kjøre mot Skåla. Dette er en topptur på 1848 meter og regnes som den i Norge med størst høydeforskjell fra fjord til fjell. På toppen er det mulig å overnatte i Skålatårnet som har blitt kåret til Norges meste karakteristiske og spesielle turisthytte.

Ta turen og opplev Norge!

Lovatnet - Skåla
Foto av: Sindre Heggebø

Takk til Kjersti Kvamme som fikk med seg sin datter på dette fantastiske bildet fra det turkise Lovatnet.

Hotell Alexandra er ett tradisjonsrikt å familiedrevet hotell i Stryn. Hotellet byr på en magisk atmosfære omringet av fjell og vaker natur. Hotell Alexandra tilbyr stort innendørs og utendørsbasseng med flott utsikt og har flere restauranter.

 
Feriesenteret ved Lovatnet er et lite og sjarmerende hytteutleie. Det finnes en kafe og kiosk der du kan leie fiskeutstyr, liten båt med motor eller kano. Alle hyttene er utstyrt med dusj, WC og kjøkken. De har også dyner og puter. Åpningstidene: Mandag- Søndag, fra 12:00 til 22:00

Villcamping I Lodalen: På denne hyggelige plassen kan du campe med nydelig utsikt over dalen.

Flo Gardsmat ble etablert i bygden Flo på Nordsiden av Strynevatnet. Flo har et spesielt forhold til dyrking og har lange tradisjoner innen fruktdyrking. På gården i øvre-Flo står det et epletre som er over 450 år gammel som fremdeles bærer frukt. Gården driver med fruktdyrking, poteter og jordbær. Dette er et fantastisk sted for å oppleve hjemme dyrket mat. 

Breheimen Naturprodukt tilbyr kjøttprodukter av villrein, hjort og elg. De har to spesielle typer honning som de er kjente for, Lindhonning og klokkelynghonning. 

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Lovatnet som ligger i Loen. 

De nærmeste ladestasjonene:

 

 Extra Stryn:

Adresse: Setrevegen 2, STRYN

Her er det et kjøpesenter med matbutikk hvor du kan stoppe for en pause mens elbilen lader. Det er hurtiglader og gratis parkering.

 

TOCN – Stryn Torg:

Adresse: Tonningsgata 4, STRYN

På dette ladepunktet kan du få en semi-hurtig lader og det er et kjøpesenter rett ved. Det er døgnåpent ladestasjon som er plassert på høyre side av bygget der man kjører inn i garasjen.

 

Joker Hjelledalen:

Adresse: Joker hjelledalen, HJELLEDALEN

Her er det døgnåpne ladepunkter med hurtigladere. Ladestasjonen har en matbutikk i nærheten der dere kan handle inn varer for turen mens elbilen lader opp til deres neste oppdagelse.

Med forbehold om endrede åpningstider.

Andre reisemål

Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!

Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!

Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020

Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Passion for life