Opplev Norge


Opplev og utforsk Djevelporten

Djevelporten er en steinhelle kilt fast på tvers noen meter oppe i kløften i fjellet mellom Frosken og Fløya som ligger rett utenfor Svolvær i Lofoten. Toppen av Fløya ligger på 577 moh og djevelporten ligger på ca 420 moh. Turen opp tar rundt 2 timer og er merket med blå/hvite merker fra starten, opp til Fløya, og derfra ned til djevelporten. 

Dette er en krevende tur med bratte partier og litt klatring, det krever at du har godt fottøy. Høydepunktet på turen er å klatre opp på steinen, som ligger på tvers i djevelporten, og nyte utsikten derfra. Det kan være lurt å gå flere sammen (ikke for de med høydeskrekk)!

Det er enkelt å komme seg til startpunktet for turen med bil. Følg E10 ut av Svolvær sentrum. Ta av til venstre inn i Nyveien rett før svingen foran gravlunden. Ta første meget skarpe sving til høyre, og følg Øvreværveien til neste kryss. Får å starte turen parkerer du bilen på parkeringsplassen like ved kirkegården, og følg Blåtindveien vestover til neste sving. Stien starter noen meter ned i ”skogsveien”.

Om denne turen blir for utfordrende, frykt ikke! Det er uendelig med turer rundt Svolvær som har mer bakkekontakt. Lofoten er fullt av eventyr, episk natur og dyreliv. Ta elbilen med på tur og opplev Lofoten!

Maiken Mygland og en venninne gikk nok ikke inn, men satt trygt oppå Djevelporten i Svolvær, 590 m.o.h.


@maikenmygland

OVERNATTING

Det er flere hoteller i Svolvær.

Både Thon hotel og Scandic holder til midt i byen men her er våre favoritter.

Svolværgeita hotel ligger sentralt plassert I Svolvær med kort vei til det aller meste. Hotellet ligger 5 minutter unna kjøpesenter, restauranter og kaféer, kunstgallerier, kaipromenaden og torget. Buss, hurtigbåt og hurtigruten er tilgjengelig via havneområdet i Svolvær. Flyplassen ligger 8 minutter fra hotellet.

Svinøya Rorbuer: På Svinøya kan du overnatte i rorbu, mens du utforsker Lofoten. Rorbuene er idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger, fiskehjeller og gammel lokal bebyggelse. Her har du storhavet på den ene siden og dramatiske Lofotfjell på den andre.

SPISESTEDER

Restaurant Paleo Arctic legger vekt på førsteklasses lokale, ferske råvarer. Restauranten ligger sentralt plassert ved torvet og havna i byen Svolvær.

Børsen Spiseri er en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Her serveres ferske råvarer fra Lofotens unike spiskammer! Børsen Spiseri er innredet i ei gammel brygge fra 1828, og det er lagt stor vekt på å bevare det originale preget. Det meste fra gamle tider er beholdt også her, og gir en atmosfære med lukt av tjære og tamp. Her serveres både kjøtt og fiskeretter. Menyen endres med årstidene og tilgangen på råvarer.

Du Verden er en elegant og uformelt restauranthus på havnepromenaden i Svolvær. Her serverer alt fra internasjonale retter som sushi, italiensk pizza og småretter- til hovedretter med basis i råvarer fra landsdelen. De har fokus på det uformelle og den gode stemningen innrammet i spennende arkitektur og natur som tar pusten fra deg.

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Svolvær

De nærmeste ladestasjonene:

Kiwi Osan, Svolvær
Adresse: Måseveien 1, 8300 Svolvær

På denne ladestasjonen er det en hurtiglader som passer til alle typer elbiler. Det er også en Kiwi matbutikk der dere kan handle mens bilen lader.

 

Det er gateparkering med elbil ladning i Svolvær by.

– Siverts Nilsen gate 35

– Storgata 46

– Storgata 39

Siden Lofoten er en Øy er det færre ladestasjoner enn på fastlandet. Men, ofte kan hotellene eller rorbuene bidra med å hjelpe lade din elbil. Ring overnattingsstedet ditt og spør hvordan de kan bidra med ladning.

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life