Opplev Norge


Opplev magiske Reine i Lofoten

Reine er et fiskevær i Lofoten kjent for sin naturskjønne beliggenhet ved Nordishavet og de majestetiske Lofoten-alpene.
Om sommeren kan du nyte lange dager med midnattssol og atmosfæren på dette lille tettstedet er en opplevelse i seg selv.

Mange av de flotteste fjellturene i Lofoten like i nærheten og den mest spektakulære av dem alle, Reinebringen, ligger som en beskyttende vegg mot fiskeværet. Den bratte fjellstrekningen fører til et av de vakreste utsiktspunktene i hele Lofoten, kanskje i hele Norge, og der får du servert en episk panoramautsikt over Reinefjorden og Lofotveggen. Etter at stien ble steinlagt i 2019 har turen blitt både trygg og tilgjengelig for de aller fleste.

Det er ikke så vanskelig å komme til Reine som du kanskje tror, en kjøretur på 125 km unna Svolvær lufthavn eller 9 km fra fergeleiet Moskenes.

Ta turen og opplev det beste av Norge!

Reine
Foto: Reine Rorbuer
Reine
Foto: Reine Rorbuer
Reine

Takk til Isabella Einarsen som besteg Reinebringen en sommerkveld med sin sønn Vilje og hunden Bajas og ga oss dette nydelige motivet.


@isabellaeinarsen

OVERNATTING
Reine Rorbuer er kanskje verdens hyggeligste sted å overnatte. De fine rorbuene ligger rett ved sjøen og alle har egne navn som ”Damper” og ”Niels” . Reine rorbuer kan tilby lokal mat, nydelig hjemmelaget brød og Lofotens beste fiskesuppe!
SPISESTEDER

Anitas Sjomat har alt fra de deiligste reker fra Lyngenfjorden, laks som er nyrøkt på einer til fersk brød fra steinovnen i bakeriet på Å. Butikken byr på alt du trenger til et måltid fullt av lokale smaker og råvarer. I delikatessebutikken har de et «grab and eat» konsept, som er perfekt for biltur. Prøv også deres verdenskjente fiskeburger, toppet med reker og laks.

Bringen Kaffebar  Ta turen innom Bringen, ypperlig kaffe, frokost og brunch. De har deilig is, kaker og meget hyggelig betjening!

Gammelbua er restauranten til Reine rorbuer. Dette nydelige spisestedet tilbyr mange spennende retter basert på fersk frisk og lokale råvarer. De serverer kanskje Lofotens beste hjemmelagde fiskesuppe med nybakt brød. Anbefales på det sterkeste.

AKTIVITETER

Kajakktur inn I Reinefjorden er en enestående naturopplevelse. Du vil padle gjennom storslått landskap med erfarne guider. På denne turen vil du få naturen på nært hold, se fjellene og sjøen, nyte stillheten og få fred i sjelen! 

Reinebringen: Hva med å gå en fantastisk tur? Fra Ramsvika kan du gå til Reinebringen. Dette er en umerket løype i meget bratt terreng med løs stein, så det kan være glatt. Vær forsiktig! Turen tar ca. to timer tur-retur.

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Reine.

De nærmeste ladestasjonene:

Circle K Leknes:
Adresse: Storgata 31, LEKNES

Denne ladestasjonen er døgnåpen og har hurtig lader.

 

Misværveien
Adresse: Misværveien 24, Henningsvær

Semi-hurtig

 

Kiwi Osan, Svolvær
Adresse: Måseveien 1, 8300 Svolvær

Denne ladestasjonen er døgnåpen med kjøpesenter og hurtig ladere

Siden Lofoten er en øy er det færre ladestasjoner enn på fastlandet. Men, ofte kan hotellene eller rorbuene bidra med å hjelpe lade din elbil. Ring overnattingsstedet ditt og spør hvordan de kan bidra med ladning.

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life