Opplev Norge


Opplev det høyeste fjellet i Bergen, Ulriken!

Ulriken er det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen og har en fantastisk utsikt over byfjorden. På toppen er det en kafé og restaurant der du kan ta deg en velfortjent hvilepause og kaffe.

Dette er en populær tur hvor du kan starte fra Montana og gå opp til Ulriken. Det er gratis parkering ved Montana terrasse om du tar bilen. Turen opp tar ca 45 minutter og er på 2,1 km. Det er forholdsvis bratt oppover men dette er en hyggelig og enkel tur som alle kan klare. Gondolbanen Ulriksbanen gjør det enda enklere å komme seg til toppen av fjellet om du ikke har lyst til å gå. 

Om du velger å ta turen til Bergen i sommer kan du oppleve byliv og natur på samme sted. Her kan du gå i fjellet eller ta turen til den berømte bryggen i Bergen som har nydelig utsikt utover havet. Du kan kjøpe deilig fersk fisk og annen sjømat på fisketorget og utforske de små hemmelige bakgatene i Bergen by. Vakre Sognefjorden rett rundt hjørnet om det frister, her har du mange muligheter som passer bra for en elbil ferie så vi oppfordrer deg til å ta turen og oppleve Norge!

@roedekursleder-charlotteh
Ulriken

Ulriken med sine 643 moh. gir deg en nydelig utsikt over Bergen. På veien opp har Kristine Paulsen og en venninne bl.a unnagjort ca. 1400 trappetrinn i den nylagte steintrappa. Besøk Ulriken i sommer du også.


@paulsenkristine

OVERNATTING

Bergen kan tilby mange forskjellige overnattingssteder, om det er hotell eller leilighet. Her er noen vi anbefaler:

Det Hanseatiske Hotell er et høykvalitets hotell med beliggenhet sentralt på bryggen i Bergen. Her har de 37 særegne dobbeltrom med helt unik innredning og hotellet ligger i kort avstand fra det kjente fisketorget og gåavstand til Fløibanen.

Radisson Blu Royal Hotell ligger midt på den berømte bryggen i Bergen. Hotellet har nydelig utsikt over bryggen og ligger gåavstand til fiskebryggen og sentralt til om du vil komme deg opp til Ulriken.

Thon Hotell Rosenkrantz Bergen er et nyoppusset og prisvinnende hotell i hjertet av Bergen sentrum. På TripAdvisors kåring over Norges beste hoteller i 2019, ligger hotellet på førsteplass.

SPISESTEDER

Skyskraperen Restaurant er Bergens høyest liggende serveringssted, med spektakulær utsikt i rå natur! De har både kafé, restaurant, panorama-terrasse og utegrill. På kveldstid forvandler restauranten seg til en folkelig gourmet-restaurant med moderne og spennende retter basert på lokale og bærekraftig kortreist varer.

Restaurant Fjellskål fisk og Skalldyr ligger på fiskebryggen i Bergen. Dette er både en fiskebutikk og restaurant. Hovedfokuset deres er å levere den beste og ferskeste sjømaten. Dette er et fantastisk spisested så ta turen! 

Bryggeriet Microbryggeri, Pub og Restaurant ligger I 3 etg. på Zachariasbryggen. Det er et fantastisk lokale med nydelig utsikt mot Mathallen, Vågen og Torget i Bergen. Når du skal hygge deg med god mat og byens beste utsikt over Vågen er Bryggeriet stedet. De driver også sitt eget Mikrobryggeri. 

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen i Bergen sentrum sin gateparkering.

De nærmeste ladestasjonene:

Danmarksplassen

Adresse: Danmarksplass, Bergen

Her kan du lade elbilen sentralt i Bergen, det er døgnåpent og de har hurtiglader.

 

ByGarasjen Bergen

Adresse: Fjøsangerveien 4, Bergen

Denne ladestasjonen er døgnåpent og har sakte ladning. Den ligger sentralt i Bergen by. 

 

Øvre Dreggsallmenningen, Bergen

Adresse: Øvre Dreggsallmenningen, Bergen

Dette ladepunktet ligger midt i Bergen ved den berømte bryggen. Ladestasjonen her er på gaten og har sakte ladning som passer bra om du skal overnatte i byen. Det er ingen tidsbegrensning på laderen. 

 

Frydenbø Kristianborg

Adresse: Conrad Mohrs vei 11, 5068 Bergen

Denne ladestasjonen har gateparkering slik at du kan lade bilen over natten via appen Fortum C&D.

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life