Opplev Norge


Opplev fantastiske Kjeragbolten

Kjerag er et fjell på sørsiden av Lysefjorden, i Sandnes kommune i Rogaland. Høyeste punkt på platået ligger 1 132 meter over havet. Den berømte Kjeragbolten ligger ca. 300 meter fra Nesatindane. Fotturen over kjerag og til kjeragbolten tar fra 6- 10 timer opp og ned igjen og er rundt 11 kilometer lang. Dette er en krevende tur men vel verdt opplevelsen og ikke minst bildene!Du starter på parkeringsplassen i Øygardstøl. Spør vertene på parkeringsplassen om væroppdatering. Dette er en sesongbasert tur, det er viktig at du har all nødvendig informasjon før avgang og husker at været på fjellet kan fort snu. Vær spesielt oppmerksom på om det regner. Da kan stiene være glatte.Dette området er eventyrlig, om du ikke vil gå i fjellet kan det holde med å ta en kjøretur med
bilen og se ut av vinduet. Ta turen og opplev Norge!Det å ha riktig turutstyr er viktig, ta en titt på Visit Norway sine nettsider for ytterligere informasjon. For mer informasjon, Les mer

Mira Carlsen nyter utsikten på Kjeragbolten 959 m over Lysefjorden. Kanskje det også står på din «bucket list»?


@miracarlsen

OVERNATTING

Lysefjorden turisthytte er det perfekte utgangspunktet for å oppleve Kjerag, Lysebotn og Lysefjorden. Hytta ligger 50 meter fra kaien i Lysebotn i Ryfylke. Her tilbyr Stavanger Turistforening overnatting på rom med dusj og toalett eller rimeligere overnatting på flersengsrom. Etter middag i kafèen, kan man slappe av i den koselige peisestua.

Flørli har fire hyggelige leiligheter med fjord utsikt. Leilighetene som kan leies har full utstyrt kjøkken, og har sove muligheter til 9 personer i hver leilighet.

Kjerag Lysebotn B&B er et fint sted for en overnatting om du vil være nærme fjellturen. De har 14 dobbelt rom og gratis parkering!

Børsteinen DNT-hytte: Denne hytta ligger kun et kvarters gange fra veien, og er derfor en populær hytte for både barnefamilier og de som ønsker å gå ut til bolten. Hytta er ikke så stor, det er bare 12 sengeplasser, og det sier seg selv at det ikke skal så mange til før det blir fullt.

SPISESTEDER

KJERAG CAFE & RESTAURANT (ØRNEREDET): Denne kafeen / restauranten har fantastisk utsikt over klippene 640 meter over Lysbotn, på slutten av Lysefjorden, en av perlene i Fjord Norge. Det er en visnings plattform utenfor, og seter ved vinduene innvendig. Parkeringsplassen her er starten på turen til den berømte Kjeragbolten – og fantastisk utsikt ned Lysefjorden.

Olavs Pub & Bistro er en koselig pub, bistro på Kjerag Lysebotn Camping hvor du kan nyte herlig mat og drikke i fantastiske omgivelser. Vi elsker god musikk og spiller variert i vår Pub på kveldstid. Et mangfold av ulike nasjonaliteter og den avsidesliggende plasseringen sørger for at du får en helt unik opplevelse hos oss. Her kan du se basehoppere lande 5 meter fra terrassen.

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Kjerag.

De nærmeste ladestasjonene:

Byrkjedalstunnet
Adresse: Hunnedalsvegen 3231, DIRDAL

Dette ladestasjonen har hurtiglading, gratisparkering og er døgnåpent!

 

Sinnes
Adresse: GP Sinnes, TJØRHOM

Her har de hurtiglading, det er ingen tidsbegrensning og stasjonen er døgnåpen!

 

Rema 100, Jørpeland
Adresse: Stålverkvegen 53, JØRPELAND

Denne ladestasjonen har hurtiglader og en Rema 100 matbutikk der dere kan handle mens elbilen lader!

 

Esso Vikeså
Adresse: Bjerkreimsvegen, VIKESÅ

Denne ladestasjonen har hurtiglader og en Esso stasjon der dere kan ta dere en is mens elbilen lader!

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life