Opplev Norge


Opplev Europas høyeste sjøklippe, Hornelen

Hornelen (860 moh.) er et fjell på øya Bremangerlandet i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Dette er den høyeste sjøklippen i Europa. Her får du lange og utfordrerne fjellturer. Stiene her er nokså krevende og bratte men til gjengjeld kan du nyte en fantastisk utsikt underveis som blir minneverdig. Det er en flott panoramautsikt på toppen over fjorder, høye fjell og små øyer lagt ut i havet.

Det er to ruter opp til Hornelen med start fra enten Hunskår eller Berlenset. Den flotteste utsikten får du om du går opp fra Hunskår og ned til Berleneset. Å gå opp Hornelen er en heldagstur og passer for de som er vant med å få i fjellet og i ulendt terreng. Det er en krevende tur men vel verdt strevet. Husk å ta med kamera, det er mange fine motiver langs turen og hvorfor ikke bli med på vår instakonkurranse. Bruk #opplevnorge2020 på instagram og kanskje du kan vinne premier for 
kr 20 000,-

Det å kjøre rundt Bremangerlandet er idyllisk, her kjører du fra fastland over til øyer og hvorfor ikke ta en liten båttur over til naboøya? Ta turen og opplev Norge!

Foto av @solfure og Jostein Vedvik

Ingeborg Sol Fure


@solfure

OVERNATTING

Knutholmen hotel har god atmosfære og ligger omringet av enestående natur. Det sjarmerende hotellet serverer deg ferske råvarer rett fra havet og består av kun det beste når det kommer til det Norge kan tilby.

Bakkevik brygge ligger like ved vannkanten, i nærheten av den idylliske Kalvåg, en landsby som er unik og kjent for å ha det best bevarte vannkant miljø i Sogn og Fjordane. Du vil oppleve en svært hyggelig opphold, med alle nødvendige fasiliteter. Hvis du elsker å fiske, trenger du ingen flaks eller erfaring. De viktigste fiskefeltene ligger rett utenfor og våre motorbåter. Det finnes også muligheter for kajakkpadling eller fjellturer i området. Svømming langs kysten er også en mulighet, og de unge vil være spesielt glade for å fange krabber selv like ved sjøkanten.

SPISESTEDER

Havfruen Sjømat er en fiskebutikk i Måløy sentrum med salg av fersk og frossen fisk. Butikken har også en liten fiskerestaurant med salg av bl.a. Fish & Chips og reketallerken.

Kraftstasjonen er en liten kafe og restaurant midt i Måløy sentrum. Det serveres mat av ferske råvarer, og med havet som nærmeste nabo, er det naturlig å satse på fersk fisk. Menyen varierer med sesongene, men fersk fisk har de alltid. Musikk og kunst, god mat og drikke går hånd i hånd på Kraftstasjonen. De har musikkinstrument som gjestene kan spille på, og på kveldstid og i helgene holdes det ofte konsert. I samarbeid med det lokale kunstlaget har de flotte kunsturstillingar på Kraftstasjonen. Kom innom og få en smak av vestlandsk matkultur og prøv det populære lokalproduserte ølet. 

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Hornelen.

De nærmeste ladestasjonene:

Det er 7 mulige ladestasjoner i Nordfjordeid

Amfi Moengården, Nordfjordeid
Adresse: Sjøgata 21, NORDFJORDEID

Her har man hurtig ladning og kjøpesenter. Det er døgnåpent.

 

Sandane Senter
Adresse: Firdavegen 2, SANDANE

Denne ladestasjonen er døgnåpen og har ingen tidsbegrensing. Det er hurtig ladere og ligger ved et kjøpesenter.

 

Fiskå – Vanylven Kommune
Adresse: Rådhuset, 6143 Fiskå

Denne ladestasjonen har hurtig ladning til elbil.

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life