Opplev Norge


Opplev uberørte Eggenipa

”Merk deg navnet Eggenipa, kanskje den neste superstjerna blant norske turmål”– Erlend Sande

Eggenibba er et fjell ved Byrkjelo i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane, med en topphøyde på
1 338 moh står den høyreist og vakkert ved inngangen til Våtedalen. Gåturen opp er enklere enn du tror. Dette er en strålende fjelltur og anbefales. Det er vakker natur og en spektakulær utsikt på toppen.

Det er en parkeringsplass i Øvredalen hvor du går opp fra, der er et bratt område men når du kommer opp på ryggen av fjellet er det en overraskede bred fjellvegg. Turen opp tar omtrent 2,5 t opp. Kommer du andre veien, er Eggenipa et landemerke. Med form som en slank seilbåt satt på hode, speiler den seg i Breimsvatnet.

Men om fjelltur ikke frister så kan du gå ved vannet nedi dalen og det er perfekt for en biltur med nydelige veier og utsikt!

Ta turen og opplev Norge!

Les mer

foto av: @myflyfishingjourney

Takk til Ingeborg Sol Fure for å invitere oss til Bergheimsvatnet ved Byrkjelo. Her er det orkesterplass til mektige Eggenipa, som strekker seg hele 1338 moh.


@solfure

OVERNATTING

Fjærland Fjordstue Hotell & Restaurant er et vennlig, lite sted som holder åpent om sommeren fra april til slutten av september. De er lokalisert i Fjærland som ligger perfekt til langs øvre del av den spektakulære Sognefjorden. Fjærland er en liten jordbruksbygd som blomstrer om sommeren når besøkende fra hele verden kommer innom for å oppleve breen, bestige fjellene våre, nyte naturen og tusle gjennom bokbyen.

Thon Hotel Jølster ligger i naturskjønne omgivelser ved nordsiden av Jølstravatnet, midt mellom Bergen og Ålesund. Her er det kort vei til noen av de mest spektakulære og kjente turistattraksjonene i landsdelen. Deler av hotellet er totalrenovert og oppgradert. På hotellet finner du flotte konferansefasiliteter, restaurant, bar, svømmebasseng og et velutstyrt treningsrom.

Stardalen Hyttegrend ligger i den vakre Stardalen i Jølster kommune, nær Jostedalsbreen nasjonalpark. Det ligger idyllisk til med vakker og vill vestlandsnatur. Det er bilvei helt frem til hyttene.

SPISESTEDER

Aabrekk Gard har hovedfokus på å videreføre tradisjoner innen norsk mat. Ferske råvarer og kvalitet leverer de gjennom gode bakervarer. De har solbær- og rips bærbusker i hagen, og dette lager de fantastiske gele, syltetøy og saft av.

Gloppen Hotel har en ”historisk” restaurant der de serverer mat med høy kvalitet og høyere ambisjoner. Lokal mat fra Nordfjord, renere og ferskere mat får du nesten ikke!

AKTIVITETER

Opplev Våtedalen

Våtedalselva renner gjennom dalen fra sør til nord, og renner ut i Bergheimsvatnet ved Byrkjelo. Videre renner Breimselva gjennom bygda Breim til Breimsvatnet mot vest. Elva er perfekt for å fiske ørret. Det markante landemerket Eggenipa (1338 moh) ligger ved inngangen til Våtedalen fra Byrkjelo i nord.

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Eggenipa.

De nærmeste ladestasjonene:

Thon Hotel Jølster, Skei
Adresse: Thon Hotel Jølster, SKEI I JØLSTER

Dette ladepunktet er knyttet til Thon hotel. Her kan du overnatte, spise en god middag og de har hurtiglader!

 

Coop Prix Byrkjelo
Adresse: Gamlevegen 2, BYRKJELO

På denne ladestasjonen er det hurtiglader og en matbutikk der du kan handle mens elbilen lader!

 

Sandane Senter
Adresse: Firdavegen 2, SANDANE

Denne ladestasjonen ligger i Sandane sentrum utenfor Rimi. Dette er gateparkering med hurtigladere.

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life