Opplev Norge


Opplev Norges nest største isbre, Svartisen

Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer og ligger i Saltfjellet nasjonalpark som er et veldig populært turistområde. Isbreen strekker seg gjennom kommunene Rana, Meløy, og Rødøy. Denne turen byr på minneverdige opplevelser hele sommeren og kan være perfekt for deg som vil ha en utfordring.

Får å komme seg til Svartisen må man ta båten over Holandsfjorden. Båten går regelmessig fra slutten av mai til begynnelsen av september. Når du ankommer kan du nyte den flotte utsikten mot Svartisen fra restplassen Brestua som ligger 1 km fra kaien der båten kommer inn. Navnet Svartisen har sammenheng med at breis i Nordland ofte kalles ”Svartis” fordi den har en mørkere blåfarge enn den hvite fonnisen.

Om du skal gå mot isbreen til fots må man beregne ca 3 timer tur/retur. Det å gå til isen er en stor opplevelse. Vi anbefaler Svartisen så ta turen og opplev Norge!

@froskeland
@arcticwanderlust
Svartisen

Lyst til å oppleve brevandring på Svartisen slik som Pernille Frøskeland gjør her? Sjekk www.arcticwanderlust.com da vel.


@froskeland

OVERNATTING

Engen gård ligger i Holandsfjorden. Gården er idyllisk og ligger til like ved Engenbreen. Med spektakulær utsikt mot fjorden og isbreen, tilbyr gården opphold i vakker natur. Nyt utsikten over fjorden fra stuen, terrassen eller hagen, eller ta med deg kaffekoppen og sett deg på benken ved den gamle låvebrua for å betrakte den fantastiske breen som strekker seg ned mot Svartisvannet. 

Furøy camping ligger vakkert til ved Kystriksveien i Nordland like ved ferjeleiet på Halsa, i Meløy Kommune. Furøy camping ligger kun 15 minutter unna Svartisen, og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve isbreen.

Glomfjord overnatting er et perfekt utgangspunkt for turer til Glomfjella og på Svartisen.

Bo på hytte! På disse hyggelige hyttene kan du bo rett ved Svartisen og nyte utsikten og freden når siste båt er gått, og du har området for deg selv. Hyttene har god standard og alt av nødvendig utstyr

SPISESTEDER

Bodestua er en Cafè/pub med 70 sitteplasser inne og ute. Det ligger midt i Engavågen sentrum. Bondestua serverte sin første kaffe sommeren 2015 og har siden vært i drift. De er utrolig opptatt av Norsk mat fra både store og små produsenter.

Solveig stue er en nostalgiske kafé på Grønøy i Meløy Kommune. Huset ble bygd i 1790 og har en gammel og koselig sjarm ved seg. De har som mål å skape en kafe med gode opplevelser og en rolig atmosfære.
Med huset følger det en fantastisk hage der man kan nyte roen og stillheten, med utsikt mot havet og moloen. Ved moloen har huset en egen gjestebrygge der turister og besøkende kan legge til kai dersom de kommer reisende med båt, og våre gjester som kommer med bil kan parkere på parkeringsplassen ved moloen.

LADEMULIGHETER

Det er flere steder å lade elbilen på vei til og fra Svartisen.

De nærmeste ladestasjonene:

Saltdal Turistsenter, Storjord

Adresse: Storjord, 8255 Røkland

Denne ladestasjonen har flere hurtig ladere.

 

Krokstrand Cafe og Overnatting

Adresse: Saltfjellveien 1573, 8630 Storforhei

Her har du muligheten til å overnatte, ta en kaffe på cafeen og ladebilen på hurtig ladere.

 

Coop Prix Storforshei

Adresse: Malmgata 9, 8630 Storforshei

Denne ladestasjonen har hurtigladere og en Coop matbutikk hvor du kan handle inn til middagen på elbilferien!

Med forbehold om endrede åpningstider.


Andre reisemål


Bli med på vår fotokonkurranse på Instagram

Bli med på sommerens fotokonkurranse og vinn premier for kr 200 000,- Tagg ditt bilde med #opplevnorge2020 og bli med i trekningen av flotte premier!


Insagram konkurranse

HVA ER «OPPLEV NORGE» FOR DEG?

Ta bilde av dine fineste naturopplevelser i Norge i sommer. Vi gleder oss til å se hva du opplever!


Insagram konkurranse

HUSK Å BRUKE #OPPLEVNORGE2020

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å tagge innlegget ditt med #OpplevNorge2020


Insagram konkurranse

PREMIER FOR KR. 200 000,-

Alle bilder som illustrerer «Opplev Norge» og som er tatt i 2020 er med i konkurransen om flotte premier!

Les om konkurranseregler herPassion for life